Product was successfully added to your shopping cart.
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Categorie Vitaliteit

VITALITEIT

          Een optimale vitaliteit:

          -   Ban de energievreter uit je leven.
          -   Zorg dat je voldoende slaapt.
          -   Niets moet en geniet van het moment.
          -   Span  je dagelijks fysiek in.
          -   Weet wat je eet.
          -   Relax zoals je wilt

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Vitaliteit is de gezonde geestelijke en lichamelijke gesteldheid van iemand die leidt tot energie om te leven, waarbij beide factoren in balans zijn. Het wordt ook wel levenslust of veerkracht genoemd.

Vitaliteit is afgeleid van het Latijnse woord 'Vita', wat leven betekent. Vitaliteit duidt op het bruisen van energie, je sterk en fit voelen en het beschikken over een grote mentale veerkracht en veel doorzettingsvermogen. Het begrip vitaliteit heeft in totaal vier dimensies die met elkaar in balans moeten zijn: fysiek (voldoende beweging, verantwoorde voeding, genoeg slaap), mentaal (persoonlijke groei en ontwikkeling), emotioneel (zelfbewustzijn, samenwerking met mensen) en spiritueel (betekenisvol en nuttig bezig zijn). Deze vier dimensies worden soms ook wel als lichaam, hoofd, hart en ziel getypeerd. Vitaliteit is iets waar mensen naar streven: het ultieme gevoel van levenslust en energie. 

Helaas kunnen verschillende factoren (o.a. stress, ongezonde leefstijl, geen loopbaanmogelijkheden, gezondheidsproblemen etc.) zorgen voor een gebrek aan vitaliteit. Vitaliteit toont dan ook een sterke samenhang met gezondheid. Een gebrek aan vitaliteit kan gevolgen hebben voor iemands persoonlijke leven, maar ook voor bijvoorbeeld de organisatie waar iemand werkzaam is.